Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовини«Нафтогаз»: у плані пожертвувати 200 млн гривень трьом областям

«Нафтогаз»: у плані пожертвувати 200 млн гривень трьом областям

Этот материал также доступен на русском языке
"Нафтогаз" пожертвує 200 млн гривень на закупівлю сонячних панелей та електротранспорту.

Кабінет міністрів України ухвалив постанову про виділення НАК «Нафтогаз України» у поточному році до 200 млн гривень на закупівлю та встановлення малих сонячних електростанцій (СЕС) у Донецькій, Луганській та Херсонській областях, а також – електротранспорту в рамках благодійної допомоги населенню.

У ухвалі зазначено: кошти мають виділятися за згодою НАК.

«З огляду на стан місцевих бюджетів Донецької, Луганської та Херсонської областей, які зазнають негативного впливу внаслідок збройної агресії Російської Федерації на сході України та тимчасової окупації АР Крим та м. Севастополя, а також періодичне зростання вартості енергоресурсів, існує гостра необхідність впровадження енергоефективних технологій у домогосподарствах. , об’єктах соціальної інфраструктури та адміністративних будівлях», — наголошено в пояснювальній записці.

СЕС можуть бути встановлені на дахах та фасадах житлових та муніципальних будівель, а також використовуватися для енергопостачання з метою висвітлення пішохідних переходів, мостів та громадських місць.

«Нафтогаз» отримав ще одну пропозицію – у рамках зазначеного бюджету закупити електротранспорт для пасажирських перевезень та встановити відповідні зарядні станції.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні