Чорнослив має просто феноменальні властивості. Про це повідомляє agrotrend.com.ua.
Чорнослив рекомендують при проблемах із кишечником – при метеоризмі, відчутті тяжкості, розпирання та болі в животі, а регулярне вживання чорносливу може допомогти запобігти запору.
Це пояснюється тим, що чорнослив, або сушена слива, є чудовим джерелом клітковини, що допомагає моториці кишечника.
100-грамова порція чорносливу (близько 10 шт.) містить близько 7 г клітковини та є щоденною потребою організму.
Згідно з останніми рекомендаціями Міністерства сільського господарства США, жінкам рекомендується споживати від 22 до 28 г клітковини, тоді як чоловіки повинні споживати від 28 до 34 г клітковини на день.
“Клітковина – лише одна з багатьох важливих переваг чорносливу”, – говорить науковий співробітник Крістофер Мор. В одному дослідженні, опублікованому в академічному журналі Osteoporosis International, вчені виявили, що щоденне вживання п’яти-шести чорносливів може допомогти запобігти втраті кісткової маси. Мор спеціально досліджував споживання чорносливу жінками в постменопаузі, які страждають на остеопороз. Ті, хто споживав п’ять-шість штук чорносливу за шість місяців, змогли запобігти втраті мінеральної щільності кісток.
“Чорнослив має бути в раціоні кожного” “Така ж кількість чорносливу (п’ять-шість штук) покращить фактори ризику серцевих захворювань та запалень, тому чорнослив має бути постійно у вашому раціоні”, – поділився дослідник.
Читайте також:
Якщо ви бажаєте продовжити термін служби вашого телефону, то постарайтеся не протирати його цими засобами,…
Комплексна офтальмологічна діагностика це не просто перевірка здатності бачити літери на таблиці. За даними Всесвітньої…
Чорнобривці - це рослина, яка не тільки прикрашає наші ділянки, коли цвіте, а й допомагає…
26 листопада очікується погода без опадів у більшості областей України
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
В останній місяць осені розпочинається Різдвяний піст. За новоюліанським календарем він триває з 15 листопада…