Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіЗ держбюджету виділено майже 16,3 млн грн на грошову допомогу ветеранам: на...

З держбюджету виділено майже 16,3 млн грн на грошову допомогу ветеранам: на що підуть ці гроші

Этот материал также доступен на русском языке
Виділені кошти будуть направлені для надання одноразової грошової допомоги особам, які постраждали за участю в антитерористичній операції.

На черговому засіданні Кабінет міністрів України ухвалив розпорядження про виділення Міністерству у справах ветеранів України 16 284,7 тис. гривень для надання одноразової грошової допомоги особам, які постраждали при участі в антитерористичній операції.

Так, із цієї суми передбачено надати допомогу членам сімей трьох осіб, загиблих та 22 особам, які отримали інвалідність внаслідок поранення, контузії, каліцтва чи захворювання, отриманих при участі в антитерористичній операції.

Кошти буде виділено із резервного фонду державного бюджету.

– Уряд постійно вживає заходів щодо соціальної підтримки громадян, які брали участь у заходах щодо забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі та стримування збройної агресії РФ, та членів їхніх сімей, – зазначила міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

Кошти із резервного фонду для постраждалих виділяються на підставі списків, що затверджуються Міжвідомчою комісією з розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій, що діє при Мінветеранів.

За розрахунками Міністерства, згідно з рішеннями, прийнятими комісією від 18.11.2021 року, потреба коштів, які необхідно надати сім’ям загиблих та особам, які отримали інвалідність, становить 16 284,70 тис. гривень, у тому числі:

– членам сімей трьох осіб, які загинули (померли) – 4 192,50 тис. гривень;

– 22 особам, які отримали інвалідність – 12 092,20 тис. гривень.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні