Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яВчені знайшли взаємозв'язок між прискореним серцебиттям та деменцією

Вчені знайшли взаємозв’язок між прискореним серцебиттям та деменцією

Этот материал также доступен на русском языке
Вчені зі Швеції провели дослідження, під час яких перевіряли можливий взаємозв'язок між збільшенням кількості серцевих скорочень у спокої та ризиком старечого недоумства (деменції).

Так, на думку вчених, контроль та вимірювання кількості серцевих скорочень може допомогти визначити групи людей, які мають високий ризик розвитку деменції.

На кількість серцевих скорочень можуть впливати різні фактори: прийом медикаментів, виконання фізичних навантажень, вживання деяких напоїв та багато іншого. Однак, швидке скорочення серцевого м’яза без жодного приводу може вказувати на розвиток недуги.

Таких висновків дійшли вчені, провівши дослідження за участю близько 2140 добровольців протягом 12 років, вік яких становив близько 70 років.

Протягом усього періоду дослідження вчені вели нагляд за змінами роботи серця, розумовими здібностями та іншими змінами психіки. Результати дослідження показали, що у людей, у яких частота серцевих скорочень у спокої становила 80 і більше ударів за хвилину, частіше розвивалися ознаки старечого недоумства порівняно з учасниками, пульс яких не перевищував 60-69 ударів за хвилину.

Вчені вважають, що більш уважне спостереження за пацієнтами з прискореним серцебиттям може допомогти вжити своєчасних заходів і при своєчасному лікуванні відстрочити розвиток деменції, зберігши у людей здатність до повноцінного життя.

Нагадаємо, раніше ми розповідали: старческая деменция – как наладить контакт с родным человеком.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні