Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУ Мінсоцполітики назвали розміри субсидій, які українці отримують у зимовий час

У Мінсоцполітики назвали розміри субсидій, які українці отримують у зимовий час

Этот материал также доступен на русском языке
Усі громадяни, які з об'єктивних причин неспроможні самостійно сплачувати комунальні послуги, у яких ці витрати перевищують орієнтовно 15% сімейного бюджету, можуть оформити субсидію.

На сьогоднішній день субсидії вже отримують близько 2,7 мільйона домогосподарств.

Як повідомили у Міністерстві соціальної політики, найбільший ажіотаж з оформленням субсидій спостерігається у листопаді – грудні, коли люди масово отримують платіжки за комунальні послуги з урахуванням плати за опалення.

«Середній розмір допомоги орієнтовно становитиме близько двох тисяч гривень. Але це може бути і три, і п’ять тисяч гривень – для кожної сім’ї розмір субсидії розраховується індивідуально з огляду на її склад та дохід», – повідомили у Мінсоцполітики.

Понад 80% одержувачам субсидії допомогу було перепризначено автоматично.

Цього опалювального сезону збільшено субсидії на найбільш використовувані комунальні послуги для мешканців регіонів, які потрапили до «червоної» карантинної зони, спрощено доступ до субсидій людям, які проживають на лінії зіткнення в Донецькій та Луганській областях, багатьом іншим соціально вразливим категоріям населення.

«Уряд постійно відстежує наявність коштів на фінансування цієї програми. На сьогоднішній день усі заявки органів соціального захисту на виплату житлових субсидій фінансуються у повному обсязі. Якщо вам важко платити за комунальні послуги самостійно, звертайтесь до органів соціального захисту, оформлюйте субсидію. Держава нікого не залишить віч-на-віч із цією проблемою», – підсумували в міністерстві.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні