Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яСуперпродукти: їх п'ять для зміцнення імунної системи

Суперпродукти: їх п’ять для зміцнення імунної системи

Этот материал также доступен на русском языке
Ці суперпродукти сприяють зміцненню імунної системи, стимулюють організм до одужання під час інфекції.

Цитрусові

Апельсини, грейпфрути, клементини та мандарини – все це смачні натуральні продукти, що ефективно підтримують активність імунної системи. Цитрусові містять велику кількість вітаміну С, що збільшує кількість білих кров’яних тілець, що допомагають організму боротися з інфекціями та хворобами.

Брокколі

Цей зелений овоч називають суперпродуктом за насиченість вітамінами A, C, E, а також клітковиною, антиоксидантами. Брокколі важливо не перетравлювати, готувати доцільно на пару або навіть їсти сирим, попередньо ретельно вимивши.

Часник

Містить багато сполук сірки, включаючи активний інгредієнт як аліцин. Вживання пряного овоча може знизити ризик застуди, а при захворюванні на неї полегшити симптоми. Багато інфекцій притуплюють почуття смаку, нюху – використання сильних ароматів у вигляді часнику, спецій може сприяти діагностиці, покращує відчуття хворої людини при їді, допомагає справлятися з проблемами зникнення апетиту.

Імбир

Гінгерол, активне поєднання імбиру, забезпечує його протизапальні властивості. Імбирний чай є відмінним засобом, що заспокоює біль у горлі. Крім того, імбир є натуральними ліками від нудоти, заколисування.

Курятина

Чашку курячого супу зазвичай пропонують тим, хто погано почувається, – і не дарма. Куряче м’ясо – це суперпродукт, як джерело вітаміну B6, життєво важливого для створення нових червоних кров’яних тілець. Також курятина є протизапальним джерелом білка, який допомагає організму швидше погладшати.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні