Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНазвано три найкращі продукти для зміцнення імунітету взимку

Названо три найкращі продукти для зміцнення імунітету взимку

Этот материал также доступен на русском языке
Для оптимального функціонування імунної системи організм повинен отримувати достатньо енергії та поживних речовин, наголошують лікарі.

Британський лікар-дієтолог Ніккі Кларк розповіла в інтерв’ю виданню Express (переклад — healthinfo.ua), які продукти слід включити до раціону харчування взимку, щоб підтримати організм у його опорі до інфекцій, зміцнити імунітет.

«Неправильне харчування може поставити під загрозу вашу здатність відбивати інфекцію. Для зміцнення імунного здоров’я додайте до свого раціону продукти, багаті на вітаміни та інші важливі поживні речовини», – поділилася рекомендацією експерт.

Дієтолог радить вживати взимку три продукти, крім інших.

Капуста

Доступний овоч багатий на вітаміни А, С і К. За словами лікаря дієтолога, звичайна капуста насправді є одним з найкращих продуктів на планеті, завдяки своїй насиченості вітамінами, мінералами, клітковиною.

«Капуста багата на антиоксиданти, такі як вітамін С, які можуть допомогти боротися з окисним пошкодженням організму. Окисне ушкодження грає роль багатьох захворюваннях».

Шпинат

Містить високий рівень вітаміну С і є щедрим джерелом антиоксидантів, які покращують здатність імунної системи боротися із збудниками інфекцій.

Куркума

Лікар-дієтолог пояснює: коли тіло хронічно запалене, імунна система пригнічується, і це може робити людину сприйнятливішою до хвороб. Активна сполука куркуми – куркумін – це потужний протизапальний інгредієнт, що діє як сильний антиоксидант. Експерт заявила, що вживання куркуми зміцнює імунну систему та підвищує захист організму від хвороб.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні