Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЧим додаткове щеплення відрізняється від бустерного?

Чим додаткове щеплення відрізняється від бустерного?

Этот материал также доступен на русском языке
Бустерную или ревакцинальную, дозу вводят для того, чтобы усилить эффективность вакцины, которая со временем падает. Это происходит у всех людей, независимо от препарата, которым они привились.

Бустерну або ревакцинальну, дозу вводять для того, щоб посилити ефективність вакцини, яка з часом падає. Це відбувається у всіх людей, незалежно від препарату, яким вони прищепилися.

Різниця лише в тому, що деякі вакцини зберігають високу ефективність довше за інші.

Додаткову дозу вводять конкретній категорії людей з ослабленим імунітетом. Її можна отримати незалежно від того, яким препаратом людина щепилася раніше, і не раніше ніж через 28 днів після другої дози вакцини.

Коли введуть бустерну вакцинацію для всіх?

Міністр охорони здоров ’я Ляшко заявив, що вакцинація бустерною дозою в Україні може розпочатися у січні-лютому, коли понад 50% дорослого населення буде щеплено двома дозами.

За його словами, Україна до цього повністю готова. «Міністерство охорони здоров’я вже підписало контракти на постачання наступного року, – каже він. – Нам вистачить і для бустерної, і за потреби для повного циклу ревакцинації ще двома дозами»

ВАЖЛИВО! Рекомендується використовувати бустерну дозу через шість місяців після повного курсу вакцинації.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні