П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаДачаЩо можна робити взимку на дачі?

Що можна робити взимку на дачі?

Этот материал также доступен на русском языке
Багато хто вважає, що зима – час відпочинку від дачних робіт. Мало хто їздить у сад у холодну пору року.

І навіть ті, хто живуть у приватних будинках, не завжди знають про те, що навіть узимку сад потребує догляду. Якщо подбати про нього із зими, то навесні та влітку буде набагато простіше виростити багатий урожай.

Роботи на дачі взимку

За зимовим садом теж потрібен догляд. Взимку не потрібно проводити поливальні та прополювальні роботи, але догляд за рослинами в холодну пору теж бажаний.

Якщо це дача, а не приватна оселя, варто продумати, як ви туди потрапляєте. Замок перемерзає і відкрити його ключем досить важко. Можна використовувати папір і запальничку, щоб його відігріти, або купити спеціальний розморожувач, який вливається в замкову щілину і розтоплює лід.

Взимку можна з’їздити в сад, щоб насолодитися краєвидами, а заразом навести лад.

  • Снігоприбиральні роботи. Сніг може бути досить важким, тому бажано прибирати його з даху будинку, з теплиці та гілок дерев. Великі замети снігу можуть пошкодити і поламати гілки чагарників та плодових дерев, а також порвати плівку теплиці, що з’ясується лише навесні. Зібраний сніг скидайте під дерева, щоб ущільнити шар, тоді менша ймовірність, що перемерзнуть коріння.
  • Побілка дерев. Білити стовбури дерев корисно не лише влітку, а й узимку, тому що зимове сонце та гризуни можуть пошкодити їх.
  • Годівниці для птахів. Багато хто забуває про птахів, вони дуже корисні, тому що знищують шкідливих комах. Деякі птахи, погодившись 2 рази на одному місці, починають вважати його своїм будинком і прилітають постійно. Якщо птахи і так постійно мешкають на вашій ділянці, поставити годівниці потрібно для того, щоб вони не склеювали горобину.
  • Захист від зайців. Якщо вашій ділянці періодично трапляються зайці, потрібно захистити рослини невисокою сіткою. Півтора метри заввишки буде достатньо. Але сітку потрібно заглибити у землю, щоб не дати гризунам здійснити підкоп.
  • Зміцнити гілки хвойних дерев. Ялинки та сосни, особливо молоді, можуть деформуватися під вагою снігу, і назад форму вже не набувають. Звичайно, ви можете струсити сніг, але робити це завжди неможливо. Потрібно взяти мотузку і обмотати стовбур дерева по діагоналі. Це створить для молодих гілок додаткову підтримку.

Взимку сад може служити місцем відпочинку та розваги, особливо якщо там є опалювальний будиночок, де можна зігрітися та попити чай. Роботи в саду взимку не займають багато часу, тому час відпочити завжди знайдеться.

Читайте також:

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні