П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДачаСадівник із Дніпра розповів, як він захищає персики від морозів та зайців...

Садівник із Дніпра розповів, як він захищає персики від морозів та зайців узимку

Этот материал также доступен на русском языке
Для захисту від морозів та зайців саджанці та молоді персикові дерева укутують білими поліпропіленовими мішками (наприклад, з-під цукру). А також мульчують соломою.

– Саджанці, висаджені в осінній період, бажано убезпечити від зимових негативних сюрпризів, – зазначає Олександр Дядюра, фахівець із вирощування персика з Дніпропетровської області. – Наприклад, з обох боків саджанця ставимо два кілочки трохи вище за саджанці. На ці кілочки надягаємо поліпропіленовий білий мішок (у яких зазвичай пакують цукор), який унизу пришпилюємо металевими скобами до землі або закидаємо землею. Таким чином, ми захищаємо саджанець від усіх зимових негараздів, а також від зайців, які завдають величезних збитків деревцям у зимовий період.

Олександр Дядюра також мульчує пристовбурові кола соломою шаром 20-30 см, а штамбик та гілки знизу доверху обкладає соломою, яку обв’язує шпагатом.

Щоб уникнути здування мульчі вітрами взимку, нижню частину закидає землею. Або замість землі використовує використану автошину, яка притискає мульчу до землі.

Читайте також:

Джерело: agrotimes.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні