Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниСиноптики зробили прогнози на 2022 рік: яка погода нас чекає?

Синоптики зробили прогнози на 2022 рік: яка погода нас чекає?

Этот материал также доступен на русском языке
За прогнозами синоптиків, 2022 рік буде досить спекотним, але не таким, як 2021 рік, тобто рік Тигра буде прохолоднішим. Середня температура на 0,97-1,21 градуса перевищить доіндустріальний рівень.

Про це повідомила метеорологічна служба Великобританії.

Оскільки середній рівень перевищення досягне 1,09 ° С в порівнянні з 1850-1900 роками, то наступний рік буде восьмим роком поспіль, коли температура була вище одного градуса Цельсія проти доіндустріальних значень, кажуть кліматологи.

Погода буде продиктована Ла-Нінья

Однак це значення буде менше в порівнянні з деякими іншими роками, починаючи з 2015 року, в основному за рахунок ефекту Ла-Нінья в тропічних районах Тихого океану, здатного до певного зниження температури, зазначив синоптик Нік Данстон.

“Тепер, коли ми чекаємо ще одну хвилю Ла-Нінья, тобто ми отримуємо свого роду “подвійний удар”, не дивно, що ми прогнозуємо ще один відносно прохолодний рік для глобальних температур у порівнянні з минулим 2015 роком”, – сказав він.

Аномально високі температури спостерігаються з 2015 року

Найспекотніші роки на планеті почалися в 2015 році, коли середня температура була на один градус вище доіндустріального показника.

Синоптики зробили прогноз на наступний рік, ґрунтуючись на глобальних закономірностях і тенденціях, але вони не враховують такі непередбачувані події, як виверження вулканів, котрі можуть призвести до короткочасного похолодання.

Раніше ми розповідали, коли в Україну прийде справжня зима з морозами і снігом.

Джерело: apostrophe.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні