П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниКоли в Україну прийде справжня зима з морозами та снігом - прогнози...

Коли в Україну прийде справжня зима з морозами та снігом – прогнози синоптиків

Этот материал также доступен на русском языке
Незважаючи на те, що зима тішить нас плюсовими температурами, потрібно бути готовими до морозів. Значне зниження температури в Києві та на більшій частині території України може початися вже 19 грудня.

Про це розповіла завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух.

“Цього року метеорологічна зима як у Києві, так і на значній частині України, може початися 19 грудня, коли почне надходити холодне арктичне повітря”, – сказала вона.

Крім того, посилаючись на дані світових прогнозних центрів, експертка повідомила, що середня температура цієї зими може бути на два градуси вища, ніж за останні 20 років.

Водночас, за словами Віри Балабух, у Карпатах та на північному сході України, ймовірно, будуть найнижчі температури. При цьому фахівчиня зазначила, що температура в цих районах може бути теплішою, ніж в останні десятиліття: в грудні на один-два градуси, а в січні та лютому – на два-три градуси.

Але все ж українцям не варто розслаблятися, за прогнозами синоптиків, цієї зими будуть спостерігатися короткочасні періоди з низькими температурами, коли морози сягнуть 15-20 градусів і навіть нижче.

Читайте також:

Джерело: ukrinform.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні