Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналка"Нафтогаз" більше не зможе штучно стримувати тарифи: скільки доведеться платити?

“Нафтогаз” більше не зможе штучно стримувати тарифи: скільки доведеться платити?

Этот материал также доступен на русском языке
У "Нафтогазі" повідомили, що поточна вартість блакитного палива для побутових споживачів зберігається на низькому рівні штучно. Реальна вартість кубометра газу в кілька разів вища, ніж тарифи для українців.

Таким чином, ринкова вартість газу майже в п’ять разів вища, ніж та, яку українці отримують у платіжках. “Нафтогаз” штучно стримує тарифи, щоб не загнати українців у боргову яму.

Про це в ефірі програми “Право на владу” заявив глава “Нафтогазу” Юрій Вітренко.

Реальна вартість газу – 45 грн за кубометр

Юрій Вітренко зазначив, що якщо вартість газу не наблизиться до ринкової ціни, то “Нафтогаз” не зможе підтримувати тарифи на вигідному для українців рівні. За його словами, реальна вартість кубометра газу повинна бути на рівні 45 гривень, а не 8, як зараз платить населення України.

“Нафтогаз” готується до серйозної розмови з депутатами, які голосують за річний бюджет країни і розподіляють джерела використання коштів, щоб хоч якось підтримати населення України.

 

За словами Юрія Вітренка, треба шукати компроміси. Щоб не стримувати вартість блакитного палива, теплокомуненерго може перейти на використання біогазу, який можна отримати з відходів сільського господарства і сміття. Також необхідно навчити українців більш відповідально ставитися до енергоспоживання. Для цього планується запровадити програму термомодернізації.

Читайте також:

Джерело: gsminfo.com.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні