Субота, 11 Травня, 2024
ГоловнаНовиниМарина Лазебна розповіла, як працюватиме накопичувальна пенсійна система в Україні

Марина Лазебна розповіла, як працюватиме накопичувальна пенсійна система в Україні

Этот материал также доступен на русском языке
За словами міністерки соціальної політики Марини Лазебної, Україна зараз на порозі довгоочікуваних змін у пенсійній системі. Зокрема, розглядається законопроєкт про запровадження обов'язкової накопичувальної системи і, якщо він все-таки буде прийнятий, це буде хорошим сигналом для всього суспільства.

Так, за словами Марини Лазебної, цей законопроєкт передбачає створення окремого накопичувального пенсійного рахунку для кожної працюючої людини, на який держава перерахує частину податків. Крім того, на цей рахунок будуть надходити відрахування з ЄСВ, який сплачує роботодавець.

– Ми хочемо, щоб держава стимулювала людей і давала додаткові бонуси. Якщо працівник добровільно платить, то держава також допомагає йому формувати добровільні внески, – зазначила Марина Лазебна.

Міністерка соціальної політики зазначає, що для переходу з однієї пенсійної системи на іншу знадобиться певний період часу.

– Планується, що вона буде введена з 2023 року і до 2026 року. Кошти будуть в Єдиному державному накопичувальному фонді. А після 2026 року у людини має бути вибір – перерахувати ці кошти в накопичувальний пенсійний фонд, – сказала Лазебна.

За словами Марини Лазебної, українці зможуть вибирати фонди, в яких хочуть накопичувати пенсію. Ці кошти повинні регулюватися державою і бути авторизованими.

Читайте також:

Джерело: suspilne.media

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні