Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаВода: тарифи після 1 січня. Попереджають про подорожчання

Вода: тарифи після 1 січня. Попереджають про подорожчання

Этот материал также доступен на русском языке
Тарифи для всіх водоканалів, а також інших підприємств, що здійснюють водопостачання та водовідведення, встановлює Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

TSN.ua повідомляє, що ціна може бути різною залежноі від регіону або постачальника.

Чиновники запевняють, що вартість водопостачання з 1 січня 2022 року для українців не зміниться. Однак, на думку експертів, слід очікувати значного зростання цін.

На скільки зростуть ціни для населення з 1 січня?

Згідно з постановою Кабміну No586, слід очікувати, що вартість води може зрости на 11% (можлива похибка +/- 3%). При цьому ціна може змінюватися постачальником, який має право індивідуально встановлювати ціну.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, уряд надав місцевій владі 30 млрд грн, чого, на його думку, цілком достатньо для того, щоб місцева влада не підняла ціну на гарячу воду.

Прогнози експертів

Як йдеться в консенсус-прогнозі, опублікованому на сайті Мінекономіки, на наступний рік прогнозується значне зростання вартості води. Так, експерти підрахували, що ціна на воду може зрости на 16%. Також слід очікувати збільшення вартості водопостачання на наступні роки:

  • у 2023 році ціна на гарячу воду зросте на 10%.
  • у 2024 році – на 7,5%

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні