Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналка"Нафтогаз": умова, за якої не буде підтримуватися чинний тариф

“Нафтогаз”: умова, за якої не буде підтримуватися чинний тариф

Этот материал также доступен на русском языке
Про це заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко у відповідь на запитання головного редактора РБК-Україна Сергія Щербини в ефірі "Право на владу".

“Всього за один рік ціни на газ в Європі зросли в 7 разів. Зараз держава стежить за тим, щоб люди не переплачували 7 разів. На газ ціна 8 гривень в роздріб, незважаючи на те, що ринкова ціна становить 45 гривень”, – сказав Вітренко.

За словами голови “Нафтогазу”, різниця між цінами призводить до мільярдних збитків, а тому компанія може не покривати її в майбутньому, якщо ціни в Європі далі зростатимуть. Вітренко запропонував якнайшвидше вирішити це питання з депутатами, які визначають джерела і використання коштів, зі споживачами і українцями.

“Ми чесно говоримо, що якщо такі ціни збережуться, то ми, як Національна компанія, не зможемо покрити цю різницю”, – додав Вітренко.

Які пропозиції Нафтогазу?

Голова Нафтогазу запропонував альтернативу – переключити тепло- і комунальну енергію на біогаз, який можна видобувати з сільських відходів, або з переробки сміття. Таким чином Україна зможе замінити 5 млрд природного газу.

“Потрібно нарощувати видобуток газу, а для цього потрібно, щоб місцева влада не втручалася, бо вони іноді не допускають видобутку. Потрібно, щоб люди відповідальніше ставилися до споживання газу – це термомодернізація, заміна котлів. Якби ми були відповідальнішими, як у Польщі, то Україна зараз взагалі не імпортувала б газ, ми б експортували газ”, – сказав Вітренко.

Читайте також:

За матеріалами РБК-Україна

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні