Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яУ яких випадках мед може бути небезпечним?

У яких випадках мед може бути небезпечним?

Этот материал также доступен на русском языке
Ми часто замінюємо цукор медом, додаємо його в чай для лікування та профілактики застудних захворювань, використовуємо в багатьох рецептах. Але, незважаючи на те, що продукт є корисним, є також ризики для здоров'я, яким ми можемо піддаватися.

До чого може призвести надлишок меду і як це вплине на організм?

Підвищений рівень цукру в крові

Незважаючи на те, що мед вважається заміною звичайного цукру, не варто весь час використовувати його в раціоні. Дослідження показали, що мед може мати такий же ефект, як і звичайний столовий цукор або солодкий сироп з високим вмістом фруктози. У деяких випадках мед не вважається небезпечним навіть для людей з цукровим діабетом, але за наявності ускладнень або для їх профілактики краще звернутися до лікаря.

Алергія

Алергія на мед не так поширена, але її можна легко спровокувати, якщо не контролювати кількість споживаного продукту. На мед може бути алергія у тих, хто погано переносить пилок, контактним алергеном також є прополіс.

Будьте обережні: алергія на мед може виникнути не тільки під час їди, але і при будь-якому контакті з продуктом.

Отруєння

Натуральний мед включає бактерії (дріжджі, цвіль, що утворюються з пилу, повітря, бруду і пилку). Незважаючи на те, що мед має антимікробні властивості і в більшості випадків не викликає дискомфорту, ретельно підходьте до його покупки.

Шкідливими можуть бути мікроби, які потрапляють у продукт за рахунок пилу, обробки посуду для зберігання. Тому, якщо ви споживаєте забагато меду за один прийом, може статися отруєння.

Карієс

Одне з найважливіших правил – полоскати рот після меду. Завдяки липкій консистенції цукор довше затримується на зубах і призводить до появи карієсу. Найчастіше карієс розвивається у дітей, особливо якщо мед є смаковою добавкою в солодких продуктах, а не чистим продуктом.

Зайві кілограми

Якщо кількість споживаного меду не є нормованою, то, скоріш за все, ви наберете зайвих кілограмів, тому при складанні дієт розраховується його певне дозування. Причиною цього є високий вміст калорій, цукру і вуглеводів. Зворотним може бути процес тільки при змішуванні теплої води, меду і лимона (таке поєднання траляється в різних дієтах).

Низький кров’яний тиск

Мед – це продукт, який може контролювати кров’яний тиск. Його надлишок може призвести до низького артеріального тиску і артеріальної гіпотензії (зниження більш ніж на 20% від звичайного значення). У довгостроковій перспективі це може вплинути на роботу серця.

Читайте також:

Джерело: ukr.media

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні