П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаЗдоров'яУ Норвегії у боротьбі з коронавірусом заборонили продаж алкоголю в ресторанах та...

У Норвегії у боротьбі з коронавірусом заборонили продаж алкоголю в ресторанах та барах

Этот материал также доступен на русском языке
Норвегія заборонить продаж алкоголю у закладах харчування в рамках заходів щодо стримування епідемії коронавірусу та поширення штаму "Омікрон".

Прем’єр Йонас Гар Стере заявив: “Захворюваність у країні швидко зростає, а тепер ми ще й маємо нові дані про штам “Омікрон” і наскільки швидко він може поширюватися. Ситуація стала серйознішою і тому потребує суворіших заходів”.

З 15 грудня заборонено продаж алкоголю у закладах харчування та клубах. Також запроваджуються додаткові обмеження у школах, компанії просять за можливості переводити працівників на дистанційну роботу.

Громадянам рекомендується обмежити контакти та перебування у громадських місцях, уникати громадського транспорту.

Планується, що ці заходи діятимуть чотири тижні.

Норвегія почала посилювати заходи щодо стримування епідемії ще минулого тижня, запровадивши правила та рекомендації щодо зустрічей удома, роботи закладів та проведення масових заходів.

Серед іншого, заклади харчування, перукарні та деякі інші заклади повинні записувати контакти клієнтів, у публічних місцях та транспорті рекомендували носити маски та дотримуватися дистанції, спортзали та басейни попросили обмежити кількість учасників групових занять.

Норвегія за кількістю підтверджених випадків штаму “Омікрон” залишається на першому місці в континентальній Європі, відомо вже про 958 хворих, пише Politico.

Цими днями зареєстровано нові максимуми заражень за весь час пандемії – понад 6000 за добу. Показники госпіталізацій поки що не зростають. Раніше в Норвегії кілька сотень людей помістили на карантин через штам “Омікрон”. Про це пише The Local.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні