Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниШтам "Омікрон": високий ризик повторного зараження коронавірусом

Штам “Омікрон”: високий ризик повторного зараження коронавірусом

Этот материал также доступен на русском языке
Штам коронавірусу "Омікрон" втричі заразніший для людей, які перехворіли на COVID-19, ніж штами "бета" і "дельта". Такого висновку дійшли вчені з ПАР.

Про це повідомляє науковий журнал medrxiv.org.

У дослідженні враховувалися зібрані МОЗ ПАР дані в період з 4 березня 2020 року по 27 листопада 2021 року.
Згідно з дослідженням, станом на 27 листопада у ПАР з 2,8 млн хворих на коронавірус 35 тис. 670 заразилися повторно. Виходячи з цього, автори дослідження зробили висновок, що при омікрон-штамі знижується небезпека первинного зараження і збільшується ризик повторного захворювання.

“Наявні дані показують, що омікрон-штам значною мірою здатний обходити імунітет від коронавірусу, отриманий перехворілими. Залишається невідомим, чи може «омікрон» обходити імунітет, отриманий від вакцини, і як зможе знижений імунітет захистити від тяжкої форми захворювання і смерті”, — йдеться в дослідженні.

Як лікувати “Омікрон”

Принципи терапії при новому штамі COVID-19 залишаються тими, що і при інших мутаціях вірусу, виявлених раніше. Найголовніше – не зволікати з початком лікування.

Препарат для ранньої противірусної терапії розробили українські та ізраїльські вчені.

Спеціальний розчин застосовується для лікування ранньої стадії і запобігає тяжкому вірусному захворюванню. До складу входить хлорнувата кислота з гіпохлорит іону, натрій хлорид і вода.

Через дихальні шляхи за допомогою інгаляції він на 99 відсотків зменшує вірусне або патогенне навантаження на організм людини і стабілізує роботу імунної системи, заявляють розробники.

Читайте також:

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні