Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіСтипендії хочуть збільшити до 6500 гривень: кому зі студентів пощастить

Стипендії хочуть збільшити до 6500 гривень: кому зі студентів пощастить

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні планують збільшити стипендії студентам. Щомісячну виплату пропонують підняти до 6500 гривень студентам, які приїхали на навчання до українських університетів із окупованого Донбасу та Криму.

Таку ідею висловила міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

За словами Ірини Верещук, останніми роками чисельність студентів, які приїжджають до України вчитися з окупованої території, знизилася. Звичайно, цьому є багато об’єктивних причин. Проте неабияку роль грають і суб’єктивні. Зокрема, молодим людям просто не вистачає грошей для того, щоб навчатися далеко від сім’ї.

Саме тому уряд шукає шляхів для стимулювання цих молодих громадян України. Зокрема, їх пропонують заохочувати до навчання в Україні і у такий спосіб – шляхом підвищення стипендій.

Ірина Верещук сподівається, що її пропозицію підтримають в уряді. Це дозволить затримати в Україні здібну молодь, яка зараз проживає на території анексованого Криму та на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

Нагадаємо, 2 грудня Кабмін вирішив збільшити у вишах квоту на отримання стипендії з 30-35% до 40-45%. Стипендію, як і раніше, отримуватимуть студенти стаціонарної форми навчання, які навчаються коштом бюджету. Проте чисельність одержувачів збільшиться, та й сама стипендія з 1 січня стане вищою.

Зокрема, виплати в ПТУ збільшать з 490 гривень до 1250, а для студентів вишів щомісячна виплата становитиме 2000 гривень.

Читайте також:

Джерело: fakty.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні