П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіХто в Україні отримує зарплату 100 тисяч гривень: названо професії

Хто в Україні отримує зарплату 100 тисяч гривень: названо професії

Этот материал также доступен на русском языке
Найбільше в Україні заробляють ті, хто опанував технологію ASP.NET, тобто програмісти. Перші п'ять позицій у рейтингу найоплачуваніших професій зайняли представники ІТ-сфери.

Слід зазначити, що середня заробітна плата в Україні не перевищує 15 тисяч гривень. А найпопулярніші – водії та продавці.

Серед вакансій, що передбачають високу заробітну плату, слід зазначити:

  • ASP.NET розробник – заробітна плата 105 тис. грн;
  • розробник Java – 103550;
  • розробник ПЗ може розраховувати на зарплату 95 тис. грн.

Слід сказати, що українські програмісти потрібні не лише у межах нашої країни. Частина фахівців працює віддалено у різних проектах міжнародного масштабу. Вони вибирають віддалений формат роботи. Тому роботодавці з України змушені пропонувати конкурентоспроможні зарплати, інакше вони не зможуть знайти хороших фахівців.

За даними Держстату, найменша зарплата в Україні у Чернівецькій області. Вона трохи не дотягує до 11 тисяч гривень. Найбільше отримують у Києві – 20,6 тис. грн. Виходить, що різниця між максимальною та мінімальною середніми зарплатами становить майже 10 тисяч гривень. За останній місяць розрив збільшився на 182 гривні.

Зрозуміло, що у великих містах заробітна плата завжди вища, та й можливостей більше, ніж у маленьких містах та селищах міського типу.

Читайте також:

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні