Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні стрімко зростають ціни на один із головних атрибутів новорічного столу

В Україні стрімко зростають ціни на один із головних атрибутів новорічного столу

Этот материал также доступен на русском языке
У магазинах та на ринках України різко почали змінюватися у бік збільшення ціни на мандарини. Одні з найпопулярніших цитрусових фруктів у період новорічних свят стрімко дорожчають.

Звичайно, вся річ у тому, що для багатьох мандарини – обов’язковий атрибут новорічного столу. А попит породжує пропозицію та ціни.

Так, на початку грудня 2021 року на прилавках українських супермаркетів мандарини можна було знайти по 27,5 гривень за кілограм. Наразі мінімальна вартість цитрусів підскочила до понад 30 гривень за один кілограм.

Менш ніж за тиждень у великих мережах супермаркетів у всій Україні мандарини подорожчали в середньому на 4,5 гривні за кілограм. Середня ціна на цей вид цитрусових встановилася в діапазоні 32-33 гривні за кілограм. Хоча є у продажу і мандарини по 45 гривень за 1 кілограм.

Експерти зазначають, що у ряді магазинів та на ринках можна бачити мандарини за ціною від 25 гривень за кілограм. Найчастіше це або акційні пропозиції, або нижчі сорти та якість фруктів.

Цікаво, що у Національному банку України заявили, що пік зростання споживчих цін у 2021 році ми вже пройшли, але ціни, як і раніше, зростають.

Читайте також:

Джерело: biz.today.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні