П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЧому цитрусові треба вводити в раціон

Чому цитрусові треба вводити в раціон

Этот материал также доступен на русском языке
Всі цитрусові без винятку багаті на вітамін С, який зміцнює імунну систему і робить нашу шкіру гладкою та еластичною. Наприклад, один середній апельсин містить денну дозу вітаміну С для людини.

Також у цитрусах є вітамін В, калій, фосфор, магній і мідь.

Не варто забувати і про те, що цитрусові фрукти – хороше джерело клітковини, всього одна чашка апельсинових часточок містить 4 г цієї речовини. Клітковина покращує травлення і сприяє зниженню ваги. Вчені рекомендують вживати 14 г клітковини на кожні 1000 калорій. Апельсини особливо багаті на розчинну клітковину, яка допомагає знизити рівень холестерину.

Якщо ви лічите калорії, цитрусові вам дуже годяться. Наприклад, маленький клементин містить всього 35 калорій, середній апельсин – 62 калорії, половина рожевого грейпфрута – 52 калорії, половина білого грейпфрута – 39 калорій, сік одного лимона – 12 калорій.

Вчені дійшли висновку, що цитрусові є чудовою профілактикою утворення каменів у нирках.

Камені в нирках можуть з’являються, коли ваша сеча дуже концентрована або коли в ній міститься більше, ніж зазвичай, мінералів, які утворюють ці камені. Є один тип каменів, який утворюється через низький рівень лимонної кислоти в сечі. Фрукти і овочі, особливо цитрусові, можуть підвищувати рівень лимонної кислоти в сечі, знижуючи ризик утворення каменів.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зберегти кавуни свіжими до зими.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні