Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНове в законодавствіНові податки на землю: хто звільняється від сплати?

Нові податки на землю: хто звільняється від сплати?

Этот материал также доступен на русском языке
Ухвалений парламентом законопроект №5600 серед іншого вводить поняття мінімального податкового зобов'язання для власників земельних ділянок. Головна мета – це виведення із «тіні» сільськогосподарської діяльності.

Від сплати нових податків буде звільнено тих аграріїв, які обробляють землю, продають урожай та офіційно сплачують усі податки, а також дачники, які обробляють невеликі присадибні ділянки.

Народний депутат Лариса Білозір прокоментувала ресурсний законопроект та нові грошові збори з аграріїв. Так, за її словами, за городи, присадибні ділянки та дачі не потрібно буде сплачувати додаткові податки.

Не варто турбуватися й тим, хто надає свою землю в оренду аграріям, які сумлінно сплачують усі податки.

Мінімальне податкове зобов’язання доведеться щорічно платити тим фермерам, які сплачують із 1 га менше 1100 грн податків.

До розрахунку мінімального зобов’язання входять:

  • податок на землю;
  • податок з доходу за продаж урожаю, вирощеного на цій ділянці;
  • податок на прибуток фізичних осіб;
  • військовий збір із зарплати найманих працівників.

Якщо сплачена сума менша від зазначеного зобов’язання, то орендодавцю потрібно доплатити до бюджету суму, що бракує. Це стосуватиметься тих, хто орендує землю без офіційного оформлення, а на сьогоднішній день у тіні знаходиться оренда 8 млн га.

– Люди, які здають свою землю в оренду неофіційно, отримають платіжки з мінімальним податковим зобов’язанням, але потім прийдуть до свого орендаря, якому доведеться заплатити за них. І щоб наступного року не отримувати готівку, йому краще оформити офіційну оренду, – додала Білозір.

Читайте також:

Джерело: ubr.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні