П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаДачаВ Україну вперше доставили літаком породистих свиней із Великої Британії

В Україну вперше доставили літаком породистих свиней із Великої Британії

Этот материал также доступен на русском языке
Минулого тижня вперше в історії вітчизняного свинарства відбулася доставка чистопородних тварин літаком із Великої Британії для підприємств - учасників Асоціації «Свиноводи України» (АСУ).

Про це повідомляє прес-служба АСУ.

У повідомленні йдеться, що потреба доставки авіатранспортом викликана ситуацією, що склалася відповідно до вітчизняного законодавства, коли транспортування свиней наземним транспортом майже неможливе. Оскільки більшість країн ЄС офіційно повідомили про африканську чуму свиней, здійснювати транзит тварин по їхніх територіях заборонено.

Щоб 88 чистопородних свинок приземлилися в аеропорту Бориспіль, було проведено значну підготовчу роботу, зокрема тісна співпраця з компетентним органом та митною службою.

Незважаючи на високу вартість оренди літака, зобов’язання щодо постачання чистопородних свиней мають бути виконані. Ці витрати лягли на плечі канадської компанії Genesus та її партнера ТОВ “Генесус Україна”.

Свиногосподарства-партнери оплатили лише вартість тварин.

Тварини вже на карантині на фермах призначення.

– Приємно зазначити, що перший прецедент ввезення живих свиней в Україну авіатранспортом відбувся успішно, – коментує директор ТОВ «Генесус Україна» Олена Сербин.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні