Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУ пенсіонера з Миколаївської області обманним шляхом забрали 80 тисяч гривень

У пенсіонера з Миколаївської області обманним шляхом забрали 80 тисяч гривень

Этот материал также доступен на русском языке
На Миколаївщині пенсіонеру зателефонував невідомий, представився лікарем і сказав, що нібито його донька потрапила в ДТП і потребує термінової операції.

Про це розповіли у ТСН. Ранок .

Пенсіонер віддав усі свої заощадження. Але, коли шахрай пішов, все ж таки зателефонував дочці. Вона сказала, що з нею все гаразд і відразу звернулася до поліції. Поліцейські затримали шахрая у сусідньому місті. Чоловік родом із Росії і вже був судимий за майнові злочини. Наразі встановлюють інших жертв афериста.

– Зателефонували, що дочка потрапила в аварію у Харкові, зараз перебуває у тяжкому стані. Вона – у приватній клініці і терміново потрібно переслати гроші на лікування та операцію у сумі 160 тисяч гривень. Я віддав 2600 доларів і 10 тисяч гривень, – розповів пенсіонер.

“Затриманий перевіряється на причетність щонайменше до 20 аналогічних злочинів на території Миколаївщини та інших областей України, де чоловік вимагав у жертв, як правило, похилого віку, до 10 тисяч доларів. Поліцейські встановлюють шахраїв. Відомо, що керували діями виконавця ув’язнені, які відбувають покарання на непідконтрольній Україні території та за сприяння адміністрації установи відбування покарань. Кошти потерпілих відразу переводили на рахунки організаторів. Сам затриманий – родом із Російської Федерації, неодноразово притягувався до відповідальності за майнові злочини”, – сказав Сергій Шайхет, начальник ГУНП у Миколаївській області.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні