Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаГрошіШахраї обіцяють липові гроші за вакцинацію

Шахраї обіцяють липові гроші за вакцинацію

Этот материал также доступен на русском языке
Лише з 19 грудня планують розпочати виплачувати по тисячі гривень усім щепленим двома дозами вакцини від коронавірусу. Тим часом шахраї вже сьогодні обіцяють «тисячу Зеленського» клієнтам банків.

Про нову шахрайську схему попереджають фахівці «ПриватБанку».

  • Будьте уважні

Виманюють дані банківських карток

Шахраї під виглядом державних виплат за вакцинацію від коронавірусу виманюють у громадян дані про їхні банківські картки. Відбувається це у такий спосіб.

Клієнти отримують на телефон смс-повідомлення про нібито доступні виплати за вакцинацію на суму у кілька тисяч гривень. У повідомленнях вказано посилання на сторінку фальшивого сайту, де для отримання виплат потрібно внести особисті дані та реквізити банківської картки. Отримавши необхідну інформацію, аферисти очищають рахунки довірливих громадян.

Експерти попереджають, що в Україні вже давно можна купити десятки баз із номерами телефонів потенційних жертв шахраїв. Можна навіть дізнатися їх ПІБ та домашню адресу. Якщо ви розміщували свої контакти, припустімо, в якомусь оголошенні, магазині, ваш номер, швидше за все, є в одній з таких баз.

Зібрану інформацію використовують, щоб втертися в довіру до людини та переконати її у можливості отримати грошову премію. Зазвичай схожі повідомлення розсилають усім поспіль.

У “ПриватБанку” закликають не реагувати на привабливі повідомлення від шахраїв. І в жодному разі не вказувати свої особисті дані та дані платіжних карток на сумнівних сайтах або мобільних додатках.

Попередження

У фінансовій установі попереджають, що ПриватБанк” ніколи не проводить розігрування грошових призів. Крім того, служба банку вже звернулася до відповідних правоохоронних органів з вимогою припинити злочинну діяльність шахраїв.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні