П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниСкільки українців працюють за кордоном?

Скільки українців працюють за кордоном?

Этот материал также доступен на русском языке
Кількість українських трудових мігрантів, які працюють за кордоном, у 2021 році збільшилась на 11% порівняно з 2019 роком. Отже, там працюють 1 млн 167 тис. людина.

Про це повідомила представник Міжнародної організації з міграції в Україні Ірина Мідловець, оприлюднивши результати національного опитування, проведеного у вересні-жовтні цього року.

«Найбільше зовнішніх трудових мігрантів родом із Закарпатської, Івано-Франківської, Рівненської, Херсонської та Львівської областей. Зі зростанням масштабів зовнішньої трудової міграції ми бачимо, на превеликий жаль, і збільшення частки тих, хто працює неофіційно за кордоном: з 30% у 2019 році до 42,2% у 2021 році», – повідомила вона.

Також Ірина Мідловець зазначила, що Закарпатська область демонструє і найвищий рівень потенційної трудової міграції – 30% респондентів наголосили, що вже знайшли чи планують знайти найближчим часом роботу за кордоном.

За кількістю тих, хто не хоче виїжджати з України на заробітки, лідирує Київська область.

Масштаби внутрішньої трудової міграції майже вдвічі менші, ніж зовнішньої – 652 тисячі осіб. Найбільше внутрішніх трудових мігрантів родом із Сумської, Рівненської, Закарпатської, Херсонської та Вінницької областей.

Читайте також:

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні