П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаДачаЯк зберегти декоративність герані в зимовий час: три надійні способи

Як зберегти декоративність герані в зимовий час: три надійні способи

Этот материал также доступен на русском языке
Ви, напевно, помічали, що в зимовий час герань погано росте, починає в'янути, а іноді навіть скидає листя. Є три ефективні способи зберегти листя і досягти пишного цвітіння.

Зміцнити імунітет рослини та кореневу систему дозволить гумат калію. Кожні два тижні при поливі кущів слід додавати у воду 10 крапель цієї речовини. Якщо використовувати гумат калію у вигляді порошку, потрібно 10 грамів. Якщо ж у рідкому вигляді, потрібно прочитати на упаковці, який саме це розчин. Концентрат важливо розбавляти у двох літрах води.

Також можна розбавляти 10 крапель нашатирного спирту у двох літрах води. На п’ятилітровий горщик потрібно 250 мл розчину. Це також дозволить герані добре перезимувати. Використовувати це добриво можна лише двічі на місяць.

Непоганим підживленням у холод стане йод. У цьому разі на два літри води достатньо п’яти крапель. Однак поливати цим розчином рослину потрібно акуратно і повільно по краю горщика, щоб не спалити коріння. На один горщик будь-якого розміру буде достатньо 50 мл суміші. Перед тим як поливати, потрібно змочити ґрунт простою водою. Йод допоможе рослині збільшити листову масу.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні