Вівторок, 19 Березня, 2024
ГоловнаНовиниДержпродспоживслужба виявила фальсифіковану олію: названий виробник

Держпродспоживслужба виявила фальсифіковану олію: названий виробник

Этот материал также доступен на русском языке
Під час перевірки зразків олії у навчальних закладах було виявлено фальсифікат.

Так, у продукції з етикеткою ТОВ “Богодухівський молзавод” виявлено рослинні жири. При цьому в маслі вони заборонені: допускається лише наявність молочних жирів.

Про це повідомила Держпродспоживслужба у Кіровоградській області (там і проводили перевірки). Наявність рослинних жирів у маслі – ознака фальшування продукції. Вони можуть призводити до утворення трансжирів, які завдають шкоди здоров’ю.

“За результатами лабораторних досліджень продукт не відповідає вимогам ISO 17678:2010 за тригліцеридним складом. Тобто, при виготовленні олії замість жирів тваринного походження використовували рослинні, що є фальсифікацією продукції”, – йдеться у повідомленні.

Підроблене вершкове масло вилучили. Також варто зазначити, що раніше фальсифіковану продукцію ТОВ “Богодухівський молзавод” також знаходили у Харкові.

На жаль, в Україні левова частка олії є сфальсифікованою. А все тому, що рослинні жири коштують дешево, а використовувати лише молочні жири – виробникам невигідно. Продукція на етапі виробництва здешевлюється, а кінцевого споживача потрапляє фальсифікат за ціною справжнього масла.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні