Четвер, 20 Січня, 2022
ГоловнаДачаФермери з Івано-Франківської області виготовляють незвичайні сорти сиру

Фермери з Івано-Франківської області виготовляють незвичайні сорти сиру

Этот материал также доступен на русском языке
Фермерське господарство «Козяча лісова ферма», що в селі Тенетники Івано-Франківської області, розводить три породи кіз: ламанча, зааненська, англо-нубійська. А також виводить нову, пристосовану до місцевих умов.

На фермі тримають 113 кіз, 43 з них – дійні. З козиного молока виробляють авторські сири багатомісячної витримки, згущене молоко та зефір.

– Рецепти вже підлаштовуємо під себе, – розповідає фермер Уляна Кирилів. – У нас є винний сир, опольський, із чорним кунжутом, лавандовий, кавовий, звичайно, молодий шевр.

Також на фермі тримають вівці порід німецький меринос і романівська.

«Козяча лісова ферма» увійшла до зеленого маршруту Бурштинського товариства «Легенди Опілля». Власники ферми планують створити музей і вчити охочих прясти із вовни.

Читайте також:

Джерело

Нове на сайті