Середа, 17 Квітня, 2024
ГоловнаНове в законодавствіЗатверджено законопроект про посилення соцзахисту українських ветеранів: що зміниться?

Затверджено законопроект про посилення соцзахисту українських ветеранів: що зміниться?

Этот материал также доступен на русском языке
Кабінет Міністрів України схвалив розроблений Міністерством у справах ветеранів України проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України, спрямованих на забезпечення додаткових гарантій соціального захисту ветеранів війни".

Документ є складовою Плану пріоритетних дій Уряду на 2021 рік, вносить зміни до законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про зайнятість населення», «Про соціальні послуги» щодо посилення соціальної захищеності українських ветеранів та членів їхніх сімей на державному та місцевому рівнях.

Йдеться, зокрема, про встановлення додаткових гарантій соціального захисту захисників та захисниць, потерпілих учасників Революції Гідності, а саме: на безоплатне отримання психологічних, соціальних та освітніх послуг, а також посилення їхньої соціальної захищеності на випадок безробіття.

Проект закону посилює роль центральних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо підтримки підприємницьких ініціатив серед ветеранів та потерпілих учасників Революції Гідності.

Зокрема, у статті 20 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» пропонується закріпити положення такого змісту: «Держава гарантує підтримку та сприяє розвитку підприємницьких ініціатив та господарської діяльності ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, потерпілих учасників Революції Гідності та осіб, на яких поширюється дія цього Закону».

Крім того, здійснюється розробка державних, регіональних та місцевих програм соціального захисту захисників та захисниць і членів їхніх сімей.

 

– Цей законодавчий акт консолідує зусилля держави щодо створення належних умов для комплексної підтримки українських ветеранів та їхніх сімей. Він також змінить підходи до вирішення проблемних питань психологічної реабілітації, рівня освіти, зайнятості, реалізації ветеранських підприємницьких ініціатив, активної участі наших захисників у житті своїх територіальних громад. Дякую Прем’єр-міністру України та всім членам Уряду за підтримку цього законопроекту. Сподіваюся на якнайшвидший розгляд та ухвалення його Верховною Радою, – зазначила міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

Читайте також:

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні