Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовиниПідвищення пенсій 2022 року: названо категорії, кому перерахують виплати

Підвищення пенсій 2022 року: названо категорії, кому перерахують виплати

Этот материал также доступен на русском языке
Наступного року українським пенсіонерам перерахують виплати понад 10 разів. Про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Заплановано 12 підвищень пенсій. Виплати перераховуватимуться майже щомісяця. Але торкнуться вони далеко не всіх пенсіонерів.

Кому коли та скільки додадуть?

Новий 2022 рік розпочнеться з доплати до пенсії потерпілим при ліквідації Чорнобильської катастрофи та тим, хто має вроджену інвалідність. Наступними стануть особи, які досягли пенсійного віку та мають необхідний стаж. Вони отримають мінімальну пенсію у розмірі 2600 грн. замість 2400. У квітні та жовтні пройдуть чергові перерахунки прожиткового мінімуму, і як наслідок – зарплат і пенсій. Наприкінці 2022 року мінімальна пенсія має перетнути позначку 2000 грн, а максимальна буде перевищувати 20 тисяч грн. Також у жовтні по 300 грн надбавки отримають пенсіонери, яким виповнилося 70-75 років.

Наступного року заплановано істотне зростання середньої пенсії. З 3000 грн. вона підніметься до 4000 грн. У Пенсійному фонді стверджують, що кількість осіб, які отримають такий розмір виплат, щороку зростає. Наступного року це буде майже 40% загальної кількості пенсіонерів у країні. Піднімуть розмір виплати і для тих, хто втратив годувальників або близьких родичів у зоні АТО.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні