Результати дослідження були опубліковані у журналі Frontiers of Aging Neuroscience.
Австралійські вчені встановили, що любителі кави знижують ризик розвитку вікових когнітивних порушень.
Фахівці встановили зв’язок між напоєм та хворобою Альцгеймера, аналізуючи дані спостереження за 200 австралійцями, яке проводилося протягом десяти років Університетом Едіт Коуен.
“Ми виявили, що учасники без порушень пам’яті та з більш високим споживанням кави на початку дослідження мали нижчий ризик переходу до легких когнітивних порушень, які часто передують хворобі Альцгеймера, та самої хвороби Альцгеймера”, – заявила автор статті, доктор Саманта Гарденер.
Було визначено, що любителі кави менше схильні до змін у ділянці мозку, що відповідає за планування, самоконтроль і увагу.
Вчені не ставили завданням визначити оптимальну щоденну дозу напою, але, на їхню думку, дві чашки приблизно по 240 г позитивно вплинуть на роботу мозку.
Читайте також:
7 травня в Україні відзначають Всесвітній день боротьби із астмою. Вшановують пам'ять мученика Акакія та…
Є страви, які родом з дитинства, їх готували наші мами, бабусі, але зараз ці рецепти…
Якщо ви є власником ферми або мешкаєте у приватному будинку, правильне видалення відходів є важливою…
Помідори часто страждають від різних шкідників та хвороб, які заважають овочеводам зібрати добрий урожай. Але…
7 травня очікуються дощі на Вінниччині, у західних та північних областях, на решті території країни…
Чи варто очікувати цього дня геомагнітних хвилювань?