Тому був винайдений особливий продукт – декофеїнізований, який зберігає смак та аромат напою, але при цьому практично не містить кофеїну. У статті розповімо про особливості його виробництва.
Найчастіше такий напій роблять з арабіки, оскільки вона містить менше кофеїну, ніж робуста. А значить, і прибирати цю речовину із зерен простіше та швидше. У магазинах можна придбати декофеїнізовану каву в зернах, мелену і розчинну. При декофеїнізації з зерен також видаляють інші речовини, через що смак і аромат готового напою стають простіше. Також багато варіантів декаф мають більш виражену кислинку, ніж звичайна 100% арабіка, а в післясмаку напою часто з’являються нотки хліба або трави. Якщо ж безкофеїновий напій приготовлений зі свіжообсмажених ретельно відібраних зерен, ці нюанси смаку та аромату практично непомітні, хоча вартість кави без кофеїну на сайті в цьому випадку повністю відповідає високій якості продукту.
Є кілька способів видалення кофеїну:
Щоб дізнатися, яким саме способом була виготовлена та чи інша кава без кофеїну, яку можна купити, наприклад, на MAUDAU, треба вивчити упаковку продукту. Якщо на ній немає потрібної інформації, відвідайте сайт виробника.
*на правах реклами
Благодійна організація дає безкоштовні гуманітарні набори. Хто і де може отримати допомогу?
Деяких пенсіонерів тимчасово позбавили пенсійних виплат. З чим це пов'язано і що можна зробити.
13 травня в Україні святкують Всесвітній день меланоми, Всесвітній день кульбаби, Міжнародний день хумусу та…
З кабачків можна приготувати не тільки ікру, а й безліч різних страв, серед яких є…
Кожен садівник знає, як складно боротися із шкідниками у плодовому саду. Але є один хитрий…
13 травня очікується дощ у центральних, східних, місцями західних областях України.