Результати дослідження були опубліковані у журналі Frontiers of Aging Neuroscience.
Австралійські вчені встановили, що любителі кави знижують ризик розвитку вікових когнітивних порушень.
Фахівці встановили зв’язок між напоєм та хворобою Альцгеймера, аналізуючи дані спостереження за 200 австралійцями, яке проводилося протягом десяти років Університетом Едіт Коуен.
“Ми виявили, що учасники без порушень пам’яті та з більш високим споживанням кави на початку дослідження мали нижчий ризик переходу до легких когнітивних порушень, які часто передують хворобі Альцгеймера, та самої хвороби Альцгеймера”, – заявила автор статті, доктор Саманта Гарденер.
Було визначено, що любителі кави менше схильні до змін у ділянці мозку, що відповідає за планування, самоконтроль і увагу.
Вчені не ставили завданням визначити оптимальну щоденну дозу напою, але, на їхню думку, дві чашки приблизно по 240 г позитивно вплинуть на роботу мозку.
Читайте також:
Міжнародна організація надасть грошову допомогу деяким пенсіонерам. Виплати "приплюсують" до пенсій.
Стартувала реєстрація на отримання нових виплат для українців.
Кожна домашня рослина не лише прикрашає інтер'єр, але й приносить радість своєму господареві.
Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…
Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…
Українців можуть позбавити небажаних дзвінків. Новий законопроєкт передбачає можливість ідентифікації абонентів, які порушують ваш спокій.…