Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЯкі пільги на проїзд належаться ліквідаторам?

Які пільги на проїзд належаться ліквідаторам?

Этот материал также доступен на русском языке
В рамках чинного законодавства ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС мають транспортні пільги.
Особам, віднесеним до першої категорії (учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС), надаються:

– безкоштовне користування всіма видами міського та приміського транспорту (крім таксі, в яких кількість посадкових місць для пасажирів не більше 9) на території України за наявності посвідчення, при автоматизованій системі обліку оплати проїзду – також електронного квитка, що видається на безоплатній основі;

– безкоштовний проїзд один раз на рік до будь-якого пункту України та назад автомобільним або повітряним, або залізничним, або водним транспортом з правом першочергового придбання квитків.

Особам, віднесеним до другої категорії, надається:

– безкоштовне користування всіма видами міського та приміського транспорту (крім таксі) на території України за наявності посвідчення, при автоматизованій системі обліку оплати проїзду – також електронного квитка, що видається на безоплатній основі.

Чи належаться пільги вдові ліквідатора?

Жінка (чоловік) померлого громадянина, смерть якого пов’язана з Чорнобильською катастрофою, мають право на низку пільг – за умови, що вони не одружилися вдруге. Наприклад, за ними залишається право користуватися 50-відсотковою знижкою під час оплати комунальних послуг.

Транспортні пільги на подружжя не поширюються.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні