Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовиниКабмін вніс зміни до порядку нарахування пенсій чорнобильцям

Кабмін вніс зміни до порядку нарахування пенсій чорнобильцям

Этот материал также доступен на русском языке
У Кабінеті міністрів України внесли зміни до Порядку обчислення пенсій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Рішення було ухвалено на засіданні 1 вересня 2021 року.

Так, згідно зі змінами, призначення пенсії за заробітною платою, яка була отримана за роботу за межами зони відчуження, провадиться на загальних підставах відповідно до закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» або за вибором особи відповідно до закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Що стосується пенсії за втратою годувальника, то для непрацездатних членів сім’ї померлого годувальника, які були на його утриманні, вона становить: на одного непрацездатного члена сім’ї – 50 відсотків пенсії за інвалідністю померлого годувальника; на двох і більше непрацездатних членів сім’ї – 100 відсотків пенсії за інвалідністю померлого.

Нагадаємо, що раніше ми розповідали про нарахування пенсій педагогам і отримання матеріальної допомоги в розмірі 10 пенсій.

Джерело: www.rbc.ua

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні