Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаКомуналкаТариф на доставку газу хочуть перерахувати: скільки платитимемо з 1 січня 2022...

Тариф на доставку газу хочуть перерахувати: скільки платитимемо з 1 січня 2022 року?

Этот материал также доступен на русском языке
Буквально з 1 січня буде перераховано тарифи за доставку газу. Цифри, які споживачі побачать у своїх платіжках, залежатимуть від двох факторів: як зміняться тарифи для облгазів та скільки газу було витрачено за місяць.

З 1 січня тарифи перерахують за новою формулою

На сьогодні компанії, які доставляють газ до будинків та квартир українців, надсилають дві платіжки. Перша залежить від того, скільки блакитного палива витратили за минулий місяць, а друга – фіксована на 12 місяців (з січня до січня).

З 1 січня 2022 року облгази перерахують розмір абонплати. Вона обчислюватиметься за формулою: кількість газу, який використовували з жовтня 2020-го до жовтня 2022-го поділити на 12 і помножити на тариф.

Чому хочуть переглянути ціни на доставку газу?

Саме цей тариф і хочуть збільшити з 1 січня. На сайтах облгазів з’явився проект перегляду цін, який вдвічі вищий за попередні. Підвищення тарифів компанії виправдовують тим, що збільшилися витрати, підвищилася зарплата. Деякі постачальники вказали ціни за доставку в 2-4 рази вищу за ту, що була раніше.

 

Звісно, ​​говорити про підвищення тарифів за транспортування газу можна буде лише після того, як ці тарифи затвердить Національна комісія у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Якщо профільний регулятор не узгодить значного підвищення цін для розподіляючих компаній, то подорожчання не буде.

Читайте також:

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні