Завдяки високому вмісту ефірної олії (до 8%) дуже запашний, економічний при використанні.
Цілющі властивості
Кардамон містить кальцій, фосфор, залізо, магній, цинк. Причому природного цинку в ньому більше, ніж у будь-якій іншій прянощі.
У народній медицині кардамон використовують як тонізуючий, протизастудний засіб. Стимулює та регулює виділення шлункового соку, збуджує апетит, очищає та освіжає дихання, також має знеболювальні властивості та в цілому сприяє підвищенню тонусу організму.
Кардамон – один із найкращих безпечних стимуляторів травної системи. Він покращує стан кишкової флори.
Як застосовувати?
Пийте чай із кардамону з фенхелем. М’ятний чай зі щіпкою кардамону знімає гикавку. При фарингіті полощіть горло відваром з 0,5 чайної ложки кардамону та 0,5 чайної ложки кориці на склянку окропу.
Найчастіше кардамон додають у кондитерські вироби. Ним також ароматизують ковбаси, сири, тютюн. Кардамон надає своєрідного смаку борошняним виробам, солодким начинкам, добре поєднується зі стравами з м’яса, різними супами.
Чай з кардамоном
Добре діє змішаний чай з кардамоном, що допомагає при синдромі Ремхельда – хворобі серця, що викликає тиск діафрагми.
Збір: кардамон – 20 г, кмин – 20 г, фенхель – 10 г.
Дві чайні ложки збору залити 1/4 л окропу і через 10 хвилин процідити. Пити за потреби по одній чашці.
Читайте також: