Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЧернівецький фермер вирощує найдорожчі в Україні гриби

Чернівецький фермер вирощує найдорожчі в Україні гриби

Этот материал также доступен на русском языке
Фермер Михайло Козьма вирощує трюфелі. Гриби від фермера коштують по 30 тисяч за кілограм. Сезон їхнього збирання триває з липня по листопад.

Цінний гриб росте в грабових, букових, дубових та горіхових лісах переважно у Франції та Італії.

Але, за словами фермера, виростити трюфель можна і в Україні. Зібрати власний урожай дорогих грибів Михайло мріяв понад десять років. Але перша вдала спроба була лише торік.

– Потрібно було вдосконалити технологію вирощування міцелію. Він закладається за певної температури. Йому потрібно, щоб усе було стерильно, є свої складнощі вирощування, а трюфель посіяли – і чекаєте, – розповідає Михайло Козьма.

За словами Михайла, коли гриб викопали, потрібно його очистити щіточкою та поставити зберігати у холодне місце у рис. Так він може стояти кілька місяців і залишатись свіжим. Можна трюфель і заморожувати. Для цього чоловік облаштував лабораторію.

Найціннішими вважаються білі трюфелі. Їхня вартість у ЄС – 400 євро за 100 грамів. З одного гектара грибної плантації збирають до 15 кг трюфелів. Для їхнього вирощування можна застосовувати штучне зрошування, адже грибам потрібно багато вологи.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні