Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПіца "Маргарита" на багеті

Піца “Маргарита” на багеті

Этот материал также доступен на русском языке
Історики запевняють, що готувати піцу вперше почали в Неаполі ще в середині XVI століття. І готували її бідняки.

Але все змінилося 1889 року, коли італійський король Умберто Перший і його дружина Маргарита вирішили скуштувати їжу простих селян – коржик з помідорами, моцарелою та базиліком.

 

Страва так сподобалася монархам, що рецепт увійшов до королівського меню і здобув ім’я дружини короля.

Як приготувати піцу “Маргарита”

Для приготування піци на багеті нам будуть потрібні:

Фарш – 500 г, томати у власному соку – 350 г, твердий сир – 250 г, багет – 1 шт., петрушка – 1 пучок, олія.

Сковороду розігріти та обсмажити на ній фарш 5-8 хвилин. Потім додати до фаршу томати і томити ще близько 15 хвилин, аж поки рідина випарується. Багет розрізати вздовж і прибрати м’якоть із середини.

Підсушити хліб у духовці кілька хвилин. Сир натерти на тертці, петрушку подрібнити. Розкласти фарш із томатами та сир по обох половинках багету. Посипати зверху петрушкою та випікати ще п’ять хвилин.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні