Середа, 8 Травня, 2024
ГоловнаНовиниУряд вніс зміни до порядку надання житлових субсидій

Уряд вніс зміни до порядку надання житлових субсидій

Этот материал также доступен на русском языке
З метою надання допомоги на оплату житлово-комунальних послуг найнезахищенішим категоріям громадян змінено окремі положення щодо порядку надання житлових субсидій.

Надати акт обстеження побутових умов

Так, для мешканців населених пунктів на лінії зіткнення, які внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України залишилися без тепло- або газопостачання та використовують побутові електроприлади для обігріву своїх житлових приміщень, розмір субсидії в опалювальний сезон обчислюватиметься з урахуванням соціальних нормативів споживання електричної енергії, які призначені для електроопалення.

Відповідні зміни спростять доступ до програми житлових субсидій громадянам, які мешкають у населених пунктах на лінії зіткнення, а сам розмір субсидії для них істотно збільшиться, що забезпечить надання допомоги з оплати послуг, у тому числі електроенергії, у достатньому розмірі.

Для цього буде потрібен лише акт обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства та підтвердження органу місцевого самоврядування про відсутність тепло- або газопостачання.

Хто зможе отримати субсидію?

Також отримають право на отримання субсидії особи у таких випадках:

  • якщо у власності є саморобний транспортний засіб або мотоцикл вартістю менше ніж чотири мінімальні заробітні плати старший 5 років;
  • якщо відсутні доходи у зв’язку з перебуванням у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею шестирічного віку (за висновком лікаря);
  • при придбанні житла за рахунок коштів, виділених із державного чи місцевого бюджету.

Крім того, при визначенні права осіб на одержання житлової субсидії не враховуватимуться житлові приміщення, розташовані у селищах міського типу, а також ті, на які оформлено заповіт.

Вказані критерії переглянуті за результатами практичної реалізації чинного порядку надання житлової субсидії, що особливо актуально на початку опалювального періоду.

Також у Мінсоцполітики нагадали, що громадянам, які звернуться по оформлення житлової субсидії протягом двох місяців після початку опалювального періоду, субсидія призначається з початку такого опалювального сезону.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні