Новини

Очищаємо організм: як позбутися токсинів?

Зміцнити здоров’я, позбутися токсинів, паразитів, а також провести профілактику хронічних та онкологічних захворювань, досягти нормальної маси тіла можна за допомогою детоксикації, тобто очищення від токсинів.

Здорове харчування та активний спосіб життя

Є різні способи «генерального прибирання» в організмі, підтримки себе в тонусі та хорошій фізичній формі. Досить ефективним є дотримання здорового харчування та активного способу життя.

Споживайте для здоров’я, а не для хвороб, насамперед з меню треба видалити всі шкідливі продукти. Звести до мінімуму солодощі, смажені, копчені страви, газовані напої, вилучити промислові продукти з консервантами та іншими хімічними добавками.

Слід обмежити алкоголь, покинути палити. Важливо, щоб ваш раціон містив достатньо білків, жирів (ненасичених жирних кислот) і, звичайно, вітамінів та мінералів. Білки необхідні для рості й відновлення клітин усіх органів та систем: серцево-судинної, кісткової, травної, видільної, імунної. Зокрема, при нестачі білків організм не може повноцінно знешкоджувати та виводити шкідливі для нього речовини. Дорослим, чий спосіб життя не є особливо активним, рекомендують щодня споживати приблизно 0,75-1 г білків на кілограм маси тіла. У середньому це 55-70 г для чоловіків та 45-60 г для жінок. Їх можна отримати із двох порцій (розміром з долоню) таких продуктів як м’ясо, риба, тофу (соєвий сир), а також молочних продуктів, горіхів, бобових.

Старшим людям, у яких починають прогресувати процеси втрати м’язової тканини, ослаблення роботи імунної системи, погіршення засвоєння цінних речовин, кількість білку можна збільшити до 1,2 г на кілограм маси тіла.

Найкраще очищає організм буряк

В обов’язковому порядку в раціоні мають бути овочі та фрукти. Вони постачають не тільки потрібні вітаміни та мікроелементи, але й клітковину та пектини, які вбирають токсини та шлаки та виводять їх з організму.

 

Якщо говорити про очищення організму, то безперечним лідером серед овочів є буряк. Візьміть собі звичку щодня з’їдати 100-150 г салату з вареного або печеного буряку, заправленого олією. Звичайно, не ігноруйте такі корисні продукти, як гарбуз, морква, капуста (особливо квашена), яблука.

Крім того, велику користь принесуть фізичні вправи, прогулянки: під час руху посилюються крово- та лімфообіг, процес потовиділення, усуваються запальні процеси.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Статті

Ефективне видалення відходів: вибір та ціни на насоси для септиків та вигрібних ям

Якщо ви є власником ферми або мешкаєте у приватному будинку, правильне видалення відходів є важливою…

06/05/2024 23:23
  • Новини

Незвичайний та цікавий сусід для томатів: посадіть поряд цю рослину і забудете про шкідників

Помідори часто страждають від різних шкідників та хвороб, які заважають овочеводам зібрати добрий урожай. Але…

06/05/2024 22:54
  • Новини

Погода в Україні на вівторок, 7 травня

7 травня очікуються дощі на Вінниччині, у західних та північних областях, на решті території країни…

06/05/2024 22:18
  • Новини

Магнітні бурі на вівторок, 7 травня

Чи варто очікувати цього дня геомагнітних хвилювань?

06/05/2024 21:43
  • Статті

Зміцнити серце та врятуватися від нападів стенокардії допомагає особливий відвар трав

Серцево-судинні захворювання є однією з провідних причин смерті у багатьох країнах світу. І тому важливо…

06/05/2024 20:59
  • Статті

Лікування дарами природи: акація біла – відмінний медонос та універсальний лікарський засіб

Біла акація (робінія звичайна) - листопадне, до 35 м заввишки дерево родини бобових. Цвіте у…

06/05/2024 19:40