Ознакою того, що чай не можна пити, є тонка оксидна плівка на його поверхні (утворюється наліт на чашці). Вона виникає в результаті окислення органічних речовин, що містяться в чаї. До них належать білкові молекули, залізо, магній, кальцій, азотисті основи (теофілін, кофеїн, гуанін), шкідливі для шлунково-кишкового тракту, а також для печінки.
Тож холодний чорний чай лише шкодить організму. Його краще пити теплим через 10-15 хвилин після заварювання.
Холодними можна вживати зелений чай, напої з каркаде та різних трав. Однак якщо з моменту заварювання минуло кілька годин або ще гірше – днів, то такий напій стає дуже токсичним і може навіть спричинити справжнє отруєння. До речі, це постулат національних кухонь традиційних чаївників – китайців та японців.
Читайте також:
Чи зміняться в Україні тарифи на газ для населення з травня. Постачальники назвали ціни.
Почалася реєстрація отримання фінансової допомоги від ООН. Хтось може претендувати на виплати і куди звертатися,…
Російські війська продовжують стримувати ворога на найгарячіших ділянках фронту. Українські воїни активними діями завдають окупаційним…
Чому пенсіонери можуть залишитись без підвищення пенсійних виплат протягом кількох років. Експерт назвав причину.
1 травня в Україні святкують Міжнародний день праці, День глобального кохання та Міжнародний день соняшника.…
Салати – це обов'язкова складова святкового меню, хоча чому не порадувати себе смачним салатом у…