Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЗапасаємося свіжим перцем на зиму: найкращі способи зберігання

Запасаємося свіжим перцем на зиму: найкращі способи зберігання

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо ви хочете якомога довше ласувати свіжим болгарським перцем, за бажання його можна зберегти до Нового року і навіть довше.

Найкраще зберігається болгарський перець у льоху в дерев’яних ящиках. Головна умова для хорошої лежкості – це вологість повітря близько 80-90% та температура 0-2 градуси.

Можна облаштувати сховище на утепленому балконі. Перед закладанням овочів у тару кожен перчик потрібно обгорнути щільним папером. У такому вигляді перець зберігатиметься близько чотирьох місяців.

Ще можна помістити плоди в поліетиленові прозорі пакети з отворами. Якщо який-небудь плід почне псуватися, його легко виявити і видалити.

Багато перцю зберігають у ящиках, пересипаючи плоди чистим річковим піском. Беруть добре просушений ящик – не важливо, дерев’яний чи поліетиленовий, – на дно якого стелять газету або цупкий папір. Туди поміщають плоди, пересипаючи шарами піску. При такому способі зберігання доречно не мити перець перед закладанням, а просто очистити його від видимих ​​забруднень. Якщо прожарити пісок, то період зберігання буде довшим.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні