Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниОдеса: три питання про постачання газу

Одеса: три питання про постачання газу

Этот материал также доступен на русском языке
Для споживачів завжди актуальні питання щодо тарифів на комунальні послуги. Частіше вони зростають, ніж навпаки. Але за користування листопадовим газом споживачі заплатять менше.

З чим це пов’язано? Якою буде ціна у наступні періоди? Відповіді на ці та інші питання нам дали фахівці компанії «Одесагаз – Постачання».

Газ у листопаді подешевшав?

Зважаючи на коментарі Президента України на засіданні Конгресу місцевої та регіональної влади, яке відбулося в Одесі 29 жовтня, «Одесагаз – Постачання» знизить тариф на природний газ для побутових споживачів. За умовами річного контракту побутові споживачі користуються газом за ціною 9,20 гривні за кубометр. За умови вчасної оплати тариф у листопаді 2021 року становитиме 7,96 гривні за кубометр. Цінe постачання на листопад буде знижено за рахунок внутрішніх ресурсів підприємства. Всупереч чуткам про нестачу газу для потреб споживачів цього опалювального сезону, «Одесагаз – Постачання» сподівається, що в листопаді 2021 року одесити та жителі області будуть забезпечені блакитним паливом у повному обсязі. Це залежить від виконання зобов’язань державною компанією ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» (за чинним Договором № 1рд-ОДП від 28 квітня 2021 року). «Одесагаз – Постачання» інформує споживачів про намір укласти новий договір на постачання природного газу для населення та вступити до балансуючої групи у складі ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» з 1 грудня 2021 року. Подальша цінова політика щодо постачання природного газу населенню коригуватиметься після вступу до балансуючої групи у складі ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг».

Довідково: «Одесагаз – Постачання» з 2015 року забезпечує постачання природного газу для більш ніж 500 тисячам домогосподарств Одеси та області.

Як не стати боржником?

 

Вчасна плата за спожитий газ дозволить уникнути накопичення боргів та відключення від енергоносія. Для вчасного зарахування коштів на рахунок постачальника в полі Призначення платежу необхідно вказати:

  • номер особового рахунку (8 цифр);
  • ПІБ абонента;
  • адресу абонента (бажано).
  • Які послуги надає «Одесагаз – Постачання»?

Які послуги надає «Одесагаз – Постачання»?

На дільницях постачальника газу можна отримати такі послуги:
  1. Укласти (переукласти) договір на постачання природного газу.
  2. Дізнатися про тарифи на природний газ у поточному або попередньому розрахунковому періоді.
  3. Уточнити вартість спожитого газу за окремими особовими рахунками споживача.
  4. Дізнатися про обсяг природного газу, який отримав споживач (визначається за даними «Одесгазу», згідно з умовами договору розподілу природного газу у розрахунковому періоді).
  5. Уточнити порядок плати за спожитий природний газ.
  6. З’ясувати інформацію про зарахування коштів за пільгами та субсидіями.
  7. Прояснити поточний стан розрахунків споживачів за газ.
  8. Отримати довідку про стан розрахунків.
  9. Оновити персональні дані споживача.
  10. Вирішити питання з підключенням до дистанційних каналів комунікації зі споживачем.
  11. Укласти договір реструктуризації боргу.

 

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні