Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниПерерахунок пенсій військовикам у 2022 році: кого торкнеться підвищення?

Перерахунок пенсій військовикам у 2022 році: кого торкнеться підвищення?

Этот материал также доступен на русском языке
На військових пенсіонерів уже 2022 року очікує індексація пенсійних виплат, оскільки їхні пенсії залежать від інших показників – наприклад, зарплат чинних військовослужбовців.

В Україні проведуть перерахунок пенсій колишнім співробітникам розвідувальних органів, які вийшли на заслужений відпочинок та отримують пенсію за “військовим” законом № 2262.

Доплату нарахують на виплати з 1 серпня 2021 року. Це стало можливим через підвищення зарплат українським розвідникам.

Таке рішення ухвалено Кабміном ще у липні 2021 року у порядку виконання норм нового закону “Про розвідку”. Зазначимо, що пенсія колишніх військовиків залежить від рівня грошового забезпечення чинних військовослужбовців. Тож якщо зростає зарплата, то й має зростати розмір пенсії.

На даному етапі індексацію ще не провели, влада планує це зробити вже в 2022 році.

– Ми індексуватимемо пенсії і військовим пенсіонерам та вченим, хоча цього не робили ніколи фактично. У нас заплановані додаткові виплати пенсіонерам аіком 80+, 75+ та з 2022 року буде вже 70+, – розповів голова комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Зазначимо, у жовтні військовослужбовці Збройних сил України, які не мають дисциплінарних стягнень, отримали одноразову грошову премію до Дня захисників та захисниць України у розмірі 2500 гривень.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні