Хурму у Плодовому вирощують понад 30 років. Вчені вже запатентували три різновиди фрукту – Говерла, Роман Кош та Роджерс. Усі вони добре перенесли зниження температури до мінус 27 градусів.
Плід кожного виду відрізняється за формою, розміром, смаком. Найбільші можуть досягати ваги 300 г, дрібні важать менше 100 г, при цьому саме вони легше переносять заморозки.
Загальна площа дослідного господарства – 760 га. До окупації Криму воно було підрозділом Нікітського ботанічного саду. Згодом стало частиною Інституту рису Національної академії аграрних наук України.
Багаторічний досвід селекції вчених став популярним: по саджанці їхніх екзотичних дерев приїжджають з усіх куточків країни.
Урожай хурми вчені планують збирати до кінця листопада. Кажуть, що плоди в холодному приміщенні можуть зберігатися свіжими до кінця зими. Їх не продають, а роздають колегам і гостям.
Крім хурми, у дослідному господарстві вирощують китайські фініки, ківі, банани.
Читайте також:
Джерело: Аgrotrend
Яйця вважаються корисним продуктом, але є обмеження, які слід знати кожному. Інакше – без візиту…
Погода в неділю 19 травня буде не такою вже спекотною. У деяких регіонах пройдуть дощі…
У вихідні не очікується зниження сонячної активності. Імовірність магнітних бур може зрости до 25%.
Домашнє фарбування, зроблене якісно й акуратно, не поступиться зробленому в салоні. Однак у домашніх умовах…
Кожна господиня стикається з проблемою під час миття вікон - на склі залишаються розводи. Однак…
Оформити літню людину в будинок для літніх людей не так уже й складно. У цьому…