Мікрозелень для саджання вона вирощує у спеціальних лотках. Агротехніку вирощування разом із чоловіком вивчали вдома.
– На кухні вчилися, намагалися вирощувати мікрозелень. Щось замочували в якісь лоточки, – поділилася фермерка.
Наразі Леся Дячок вирощує мікрозелень в орендованому приміщенні площею 70 квадратних метрів.
– Нині ми вирощуємо суто українські рослини, які люди знають, як застосовувати. Це, наприклад, горох, соняшник, гречка, пшениця, редька зелена та рожева, капуста двох видів – зелена та фіолетова, кінза, розторопша, – зазначає фермерка.
У своєму господарстві мешканці Хмельницької області обробляють 12 культур мікрозелених.
– З мікропшениці почали виробляти сік Вітграсс, дехто вважає, що це спеціальний сорт пшениці, з якої можна робити напій. Але насправді це сік із зелених пагонів пшениці, який науково так і називається – “вітграс”, – поділилася Леся Дячок.
Нещодавно на конкурсі підприємців за друге місце фермери здобули 125 тисяч гривень. За ці гроші сім’я планує купити додаткове обладнання для виготовлення соку з мікрозелені.
Читайте також:
Джерело: suspilne.media
Стало відомо, якими погодними умовами будуть у перший зимовий місяць. Чого чекати.
Міжнародна організація надасть грошову допомогу деяким пенсіонерам. Виплати "приплюсують" до пенсій.
Стартувала реєстрація на отримання нових виплат для українців.
Кожна домашня рослина не лише прикрашає інтер'єр, але й приносить радість своєму господареві.
Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…
Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…